
COMMERCIAL TAXES DEPARTMENT 
 

From 
 
THIRU T. JACOB,  I.A.S., 
Commissioner of Commercial Taxes, 
Chepauk, Chennai-5. 

To 
 
Thiru  Bharathkumar 
E Mail 
bharath.nkb@gmail.com 
 
 

Lr. No. VAT Cell / 34547/2007 (VCC  No.1171 ) dated 31.8.2007.   
 
Sir, 

Sub: TNVAT ACT, 2006 – Certain clarification under TNVAT 
Act 2006 -  requested - regarding.  
 

Ref:  Letter dated  15.6.2007 from Thiru  Bharathkumar.  
 

****** 
 

         Thiru Bharathkumar has requested certain clarification under the TNVAt Act 
2006  and for computation of turnover under section 10 in the monthly return.   
 
  It is clarified that the dealer has to pay tax on the sale realised out of inter state 
purchases made by issue of ‘C’ form irrespective of the turnover.   
Threshold is not applicable for such sales made out of inter state purchases. When goods 
are manufactured out of purchases and taxable sales are effected, section 10 would not 
apply.  
 
 

        Sd./ G. Shanmugam,  
For Commissioner of Commercial Taxes  

 
Copy submitted to the Secretary to Government,  
Commercial Taxes and Registration Department, Chennai-9. 
 
 

// Forwarded/ By Order // 
 
 

       COMMERCIAL TAX OFFICER (VAT) 
 


